top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

NK Vlakland 2023

Bijgewerkt op: 2 jun. 2023

VELDHOEK-Dit weekend werd de NK Vlakland gehouden, doel is een overlandvlucht maken in zo'n kort mogelijke tijd.

Reinier de Blois mag overwinnaar noemen in het 'standaardklasse'. Hugo Robben is bekroond als, winnaar 'overall'.

Zondag 28 mei is de wedstrijd op het laatste moment afgezegd wegens te veel wind. Ook maandag 29 werd er niet gevlogen.

Definitieve uitslag

Standaard klasse

1. Reinier de Blois

2. Gerard Boersma

3. Harro Brouwer


Overall klassement

1. Hugo Robben

2. Marcin Krawczik

3. Reinier de Blois


Zaterdag precies om 12.00 kozen de piloten het luchtruim. De eerste starters waren in het nadeel en stonden helaas weer snel aan de grond. De thermiek moest nog even op gang komen, maar om 13.00 begon het langzaam te broeien. Hugo Robben bleef na zijn eerste start in de cirkel om het veld van de Achterhoekse vliegers, hij kon nog geen hoogte winnen. Daarom mocht hij een tweede poging wagen. Om 15.05 koos hij het luchtruim, noem het geluk of wijsheid, maar in 32 minuten en 21 seconden bereikt hij de 20 kilometer, daarmee werd hij de winnaar van de dag. Met de traplier werd hij op 550 meter losgekoppeld.

Hugo ging opzoek ten zuiden van de baan naar thermiek, en bingo. Met een kleine bel kon hij een hoogte bereiken van 750 meter. Hij liet zich met de wind meevoeren die uit noordoost kwam. Daarna vond hij nog 2 krachtige bellen die hem respectievelijk naar 1000 en 1150 meter brachten. Even ten westen van Doesburg landde hij.


Taak

Deze cirkel was 's ochtends als taak gesteld door de wedstrijdleiding. Max Denneboom (Wedstrijdleider): "We kijken voor aanvang wedstrijd naar de thermiek, wind, windrichting op basis van deze parameters, bepalen we de taak voor de dag, vandaag is dat 20 km. Zodra je deze afstand heb afgelegd is de taak volbracht. Op XC Contest kunnen we zien we de winnaar is."


Marcin Krawczyk was een kleine 2 minuten trager en eindige op de tweede plaats.
Dit artikel wordt geregeld ge-update.


376 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page