top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

SIV Training. Hoe herstelt Tim uit zijn heftige vlucht.

Bijgewerkt op: 28 nov. 2023

ÖLÜDENIZ- In deze video volgen we een gemixte groep piloten die zich onderdompelen in complexe vlucht manoeuvres. Van jong tot oud en beperkte ervaring tot piloten die al ruim 10 jaar vliegen. Een SIV training doe je boven water en in Ölüdeniz is er zee genoeg. Vliegschool Action Paragliding organiseert al 20 jaar SIV trainingen.
Je moet het maar durven.

Op 1200 meter je scherm compleet dicht trekken zodat je als een lam vogeltje uit de lucht valt. Je moet het maar durven. Maar bij Angélique en Ronald van Action Paragliding ben je in goede veilige handen. De SIV training bouwen ze stapje voor stapje op. Ze kijken vooral of de piloten toe zijn aan de volgende stap. Niets is verplicht.

In deze video volgen we Tim en Peter. Tim uit Utrecht ondergaat zijn tweede SIV en vliegt 8 jaar. Maar hij gaat zijn aller eerste 'stall' uitvoeren. Peter hangt al ruim 15 aan zijn glider, en dit is zijn eerste training, alles is nieuw. Ze komen voor hele pittige uitdagingen te staan. Maar dan moeten ze eerst bij flinke cross wind veilig van de 1700 meter start zien weg te vliegen.


Facts:

  • SIV staat voor de Franse term: Simulation d’Incidents en Vol.

  • Wil je ook 'SIV-ven', check onze scholenlijst, we hebben net een SIV knop toegevoegd.


Veel kijkplezier.667 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page