top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Ronny weer Nederlands Kampioen NK Bergvliegen

Bijgewerkt op: 13 sep. 2023

AGER - Ronny Geijssen is wederom Nederlands Kampioen Bergvliegen geworden, erg verrassend is dat niet. De wedstrijd werd gevlogen in Spanje met 22 Nederlandse deelnemers.


Het leek even mis te gaan in Ager, Spanje. De wedstrijd zou 7 dagen aaneengesloten duren, maar de eerste 2 dagen werden geteisterd door regen, wind en onweer. Op dinsdag kregen de 22 Nederlandse paraglidingpiloten eindelijk de kans om het luchtruim te kiezen, en ze moesten uitwijken naar Organya.

Rick van der Sloot: "Woensdag, donderdag en vrijdag waren prachtige vliegdagen met uitdagende opdrachten die waren uitgezet door de wedstrijdleiding, het was behoorlijk turbulent, zaterdag was een lastige dag met een te laag plafon en weinig thermiek."

Op zaterdag werd Ronny Geijsen opnieuw gekroond tot Nederlands Kampioen Bergvliegen. Maar er waren ook andere prijzen te verdelen in verschillende disciplines. In de sportklasse (tot en met EN C) ging de trofee naar Matthijs Groeneveld, en bij de dames won Karlein Engelen.

3: Matthijs Groeneveld/ 1: Ronny Geijsen/ 2: Matthijs Derks

Ronny weet zelf niet precies hoe vaak hij kampioen is geweest, maar het is zeker niet zijn eerste keer.

Ronny Geijsen: "Net over de bergkam bij El Turbon belandde ik in de luwte. De vlucht naar Castejon verliep precies zoals gepland, en als enige Nederlander had ik een sterke thermiekbel waardoor ik 300 meter hoger uitkwam. Hiermee lag ik voorop als Nederlander, maar het gevecht met andere Europese toppers was nog niet voorbij. We haalden net op tijd de tijdlimiet, maar vlogen in een verkeerd dal. Dit leidde tot een spannende klim van 1000 meter om het juiste dal te bereiken voor de finish in de cirkel. Uiteindelijk eindigde ik die dag als derde onder de Europese top."


Positie

Naam

Scherm

Score

1

​Ronny GEIJSEN

Enzo 3/XR7

3518.3

2

​Matthijs DERKS

​Enzo 3/Impress 4

​3344.6

3

​Matthijs GROENEVELD

​Photon/Genie Race 4

3176.5

4

Iwan VAN STAVEREN

​Meru/X-Alps5

​3145.3

5

​Karlien ENGELEN

​Zeno2 /Kanibal Race 2

2708.6

6

​Joost VISSCHEDIJK

​Meru/JustPro2

2630.4


Foto Anne Jan Roeleveld252 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page