top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Paul Hendriks kampioen NK Precisie landing Standup

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023

Foto: Egbert TV

Tekst: Erik Recter

TERHEIJDEN- Het waren moeilijke omstandigheden tijdens de NK Standup, de jaarlijkse doellandingwedstrijd. Wedstrijdleider Huub Coumans: "Wat een thermische toestanden zeg. Dat maakt de wedstrijd heel moeilijk. De ene kreeg een zetje onder de kont schoot meters omhoog terwijl de andere te snel uitzakt. Dus landden deelnemers geregeld buiten de 10 meter cirkel, of ze blijven niet op de pootjes staan nadat ze de grond hebben geraakt."

Vliegvereniging Sky Rebels verzorgt ieder voorjaar dit evenement, de 18 deelnemers strijden voor de NK titel van 2023.

De ene kreeg een zetje onder de kont....

Zaterdag 17 juni was inderdaad een thermische wedstrijd dag. Onrustige stijgende lucht maakte een goede doellanding nog lastiger. De 18 vliegers vlogen 4 rondes, en vooral de ervaren vliegers hadden voordeel bij deze moeilijke omstandigheden. Paul Hendriks en John van der Heijden waren verwikkeld in een spannende strijd om de eerste plek.

Na iedere landing meet de jury hoeveel centimeters ze afwijken van het doel, en heel belangrijk, je moet wel blijven staan na de landing. Degene met de minste centimeters mag zich uiteindelijk winnaar noemen.


Zondag 18 juni werd de wedstrijd afgelast wegens slecht weer. Na rekenwerk mag Paul Hendriks zich winnaar noemen, met 11,29 meter uit 4 landingen. John van der Reijden moest genoegen nemen met een tweede plek 17,15 meter, hij werd in 2022 eerste en moest deze kroonpositie dus afgeven aan zijn rivaal. In de teamkampioenschap werd Falcon Air eerste.


In het weekend van 9-10 september vindt de Europese Finale plaats EPAC International Parascending Accuracy 2023. Frankrijk, Engeland en Nederland nemen het dan op tegen elkaar. Liftparagliding zal uitgebreid verslag doen van dit evenement (voor het magazine en een videoverslag voor op de bekende socialmedia kanalen). Wordt vervolgd dus.


N.K. Stand Up, 2023
.xlsx
Download XLSX • 13KB

326 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page