top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Feestweek Ameide Lichtstad afgesloten met tandemvluchten van Maurik

AMEIDE- Feestweek Ameide Lichtstad 2023 wordt afgesloten met tandemvluchten.

Maurik Paragliding organiseerde een tandemdag zodat de inwoners van Ameide een keer hun dorp van boven kunnen bewonderen. En dat bleek afgelopen weekend een groot succes, de tandemslots waren razend populair.

Paragliden op de slotdag van Ameide Lichtstad 2023. Foto: Rick den Besten

Charles Blonk: De Oranjevereniging Beatrix organiseert eens per vijf jaar Ameide Lichtstad. Tijdens Ameide Lichtstad worden de dorpen omgetoverd tot ware lichtsteden en worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een grote feesttent met optredens van lokale en nationale artiesten, een braderie, sportactiviteiten, een kleedjesmarkt en diverse kinderactiviteiten.

Zij hebben via “Goof, die eigenaar is van de onze liervelden in Noordeloos en Ameide, gevraagd” of Maurik Paragliding voor deze week op zaterdag een tandemvlucht dag kon organiseren. En dat hebben we gedaan.

Met de dichte mist in de ochtend was het voor ons wel even lastig om het veld te vinden 😉 en te kiezen waar en wanneer we konden starten maar met iets vertraging konden we om 10h30 starten en hebben we vlot de tandems kunnen vliegen.

Alle passagiers waren erg enthousiast om Ameide en de Lek vanuit de lucht te kunnen bekijken. Het was een geslaagde mooie vliegdag lierdag.

Lees het artikel in de krant Ablasserwaard Het Kontakt

107 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page