top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Wordt Luke wereldkampioen?

OLUDENIZ TURKIJE- Vandaag kon Luke de Weert nog 6 trainingruns vliegen als voorbereiding voor de grote ACRO wedstrijd welke morgen van start gaat.

Om 18.15 bij een ondergaande zon schreeuwt de speaker zenuwachtig door zijn microfoon. De housebeat wordt even stil gezet: "Luke the Weert from the Nederlands is entering the box. Look to the sky there he is!" De boulevard van Oludeniz staart ademloos naar de lucht. Het schouwspel wat zich daar ontvouwt is adembenemend en voorspelt veel goeds voor de komende dagen. Luke is in vorm en wil wereldkampioen worden. De Acro Wordcup kan van start.Luke kan nog even tijd vrijmaken om met ons te spreken op het strand.

Luke de Weert: "Oludeniz is een bijzondere plek. Je start je run veel hoger waardoor er veel meer mogelijk is. Tijdens deze superfinal willen we iets speciaals laten zien. Je kan meer tricks doen en je score maximaal benutten. Ik heb alles opgeslagen in mijn koppie dat moet goed komen. Ik ben nu leidende in Solo, Theo (Frans) en ik staan vlak achter elkaar. Ik heb goede runs gebouwd, ze werken, dus het moet goedkomen. Ik ga Theo het moeilijk maken. Vandaag was goed, de eerste trainingrun was minder en de rest was goed."

We willen iets speciaals laten zien

Ook in synchro ligt Luke op kop, alleen hier is Théo de Blic's niet zijn concurrent maar kameraad.

Vrijdag is de grote finale, met een uitloop naar zaterdag als het weer tegen zit.

Luke: "Na de wedstrijd blijf ik nog even hangen om te genieten van deze mooie plek maar dan snel naar huis naar mijn familie en vrienden. Ik ben 6 maanden van huis geweest om te trainen. Vermoeiend, maar ik leef er voor."


Nu moet Luke weer door want om 19.00 is de briefing....

181 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page