top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Luke de Weert: Wereldkampioen!

Bijgewerkt op: 2 okt. 2023

OLUDENIZ - TURKIJE Luke de Weert haalt de titel wereldkampioen Acro Paragliding (Acro Cup Worldtour). Een ongekende prestatie als je bedenkt dat hij vorig jaar tijdens een training lelijk uit de lucht viel en zijn rug brak.

Zijn grote Franse concurrent Théo de Blic leek even met de winst er van door te gaan. Hij moest tijdens de grote finale run alles uit de kast halen om hem in te halen, maar dat is goed gelukt. Luke werd tweede in Turkije Oludeniz maar hij sprokkelde net voldoende punten bij elkaar om in het overall klassement wereldkampioen te worden."How is it possible that a boy from the flatlands can do something like this?"

"How is it possible that a boy from the flatlands can do something like this?" schreeuwt de speaker opgewonden over de boulevard.

Luke vertelde in de ochtend van de finale dag al dat hij in de voorlaatste run Theo zou laten voor gaan. Dit was onderdeel van zijn tactiek. Tijdens de echte final wilde hij iedereen overrompelen met een run welke nog nooit eerder vertoond was, en die je van een wereldkampioen mag verwachten. Deze run kwam net niet helemaal uit de verf maar bleek voldoende. Onder toeziend oog van verschillende Nederlandse paragldingscholen won hij de titel.

Het publiek op Oludeniz beach kijkt ademloos naar de lucht naar deze jongen uit Alkmaar.


Komende dag gaat Luke even uitrusten, en hij wil zijn Tandembrevet gaan halen. Wij denken dat hij daar wel voor zal slagen.

Bekijk het uitgebreide videoverslag op dit kanaal.504 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page