top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Luke de Weert maakt lelijke val

Bijgewerkt op: 12 aug. 2022

Tijdens een training is Acro Piloot Luke de Weert gecrasht, 9 augustus 2022. Door een duster (heftige windvlaag) werd Luke tijdens zijn training in Organya Spanje hard op de grond gesmeten. Luke laat ons weten vanuit het ziekenhuis in Spanje: "Tijdens de training werden we compleet verrast, ik was met een aantal andere piloten in de lucht, en net bezig met mijn landing. In eens werden we weggeblazen. Ik crashte hard op de grond en voelde heftige pijn in de rug, ik moest me echt concentreren op mijn ademhaling. De eerste zorg was mijn scherm binnen halen, toen ben ik gaan liggen op de grond".

Luke is per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Spanje, hier werd een breuk in zijn rugwervel L1 vastgesteld, deze wervel is ook verschoven.

Luke laat ons weten vanuit het ziekenhuis: "Momenteel kan ik alleen liggen en wacht ik op repatriëring naar Nederland per ambulance. In Nederland zal ik verder werken aan mijn herstelproces, maar wedstrijden zitten er voorlopig niet in".


In het voorjaar werd tweede bij de solo Acro World Tour en hij won de synchro titel met Lukas Neu. Hij is de jongste Acro piloot welke aan de wereldtop mee draait, de verwachtingen waren dus hoog gespannen voor 2022, echter nu komt er een abrupte onderbreking van zijn vliegcarrière. Ondanks het drama maakt Luke een opgewekte indruk op ons. Hij laat ons weten: "Zodra ik hersteld ben ga ik meteen weer vliegen, wat mij betreft ben ik er volgend jaar weer bij." Dat hopen we voor Luke.

Eerder dit jaar maakte wij dit portret van Luke.

Acro paragliding is een risico sport, en wordt alleen door professionals uitgevoerd met oa 3 noodchutes en strikte veiligheidsvoorwaarden.


1.288 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page