top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Duitse Paraglider vliegt tegen liftgondel. Hohe Salve

München/Hopfgarten – Tragisch ongeval in de Tiroler Alpen. Een Duitse paraglider botste tegen de gondel van een kabelbaan en stortte neer. Ze overleed nog op de deels met sneeuw bedekte helling.

Paragliderscherm hangt nog aan gondel

Het ongeluk vond plaats op zondagochtend rond 11.10 uur op de Hohe Salve bij Hopfgarten in het Brixental (district Kitzbühel, Oostenrijk). Volgens informatie van BILD werd de vrouw kort na de start waarschijnlijk door een windvlaag tegen de gondel geslingerd.


De parachute scheurde los door de botsing en wond zich gedeeltelijk om de rolophanging en de cabine, de crash die volgde was onvermijdelijk. De paraglider sloeg neer op de harde grond. Reddingswerkers vochten voor het leven van de vrouw - tevergeefs. Ze overleed ter plaatse aan haar ernstige verwondingen. Volgens de eerste meldingen raakten ook drie personen die in de gondel zaten gewond.

Bij het slachtoffer van het ongeluk zou het gaan om een 66-jarige vrouw uit München. Volgens mediaberichten zouden familieleden en tal van andere luchtsporters de dramatische crash hebben gezien.

Bron: De Bild


612 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page