top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Doellanding EPAC kent geen goud voor Nederland.

TERHEIJDEN- Afgelopen weekend vond Europese doellanding wedstrijd plaats in Terheijden EPAC. Helaas geen goud voor Nederland maar de organisatie onder leiding van Ed Hilleveld kijkt terug op 2 zeer geslaagde dagen. De temperaturen liepen tot ruim over de 30 graden op het lierveld van Skyrebbels maar dat weerhield de 18 Nederlandse deelnemers niet.

Huub Coumans (83) vertegenwoordigde voorgaande jaren Nederland maar door een spierblessure tijdens hardlopen kon hij niet deelnemen. Hij was de enige met het klassieke square valscherm.


Bij de wedstrijd EPAC gaat het om doellanden. De vierkante schermen zijn hier met name voor geschikt, echter zien we deze steeds minder en in Nederland nauwelijks. De moderne gliders worden nu ook toegelaten bij de wedstrijd en vormen bij de prijsuitreiking een aparte dicipline.


Huub Coumans: "Met de moderne schermen is een doellanding een stuk lastiger". In het klassement van de moderne schermen werd Paul Hendriks de beste Nederlander met een welverdiende tweede plaats.


Maar ook voor de square schermen viel het niet mee want het was windstil, aldus Huub: "Ik zat op de lier en het was klote wind zeker voor de squares. Om ze boven te krijgen was het voor de liermachine plankgas, en sommigen deelnemers zijn 120 kilo, dus dat is lastig boven komen."

De EPAC (European Paragliding Accurcy Competition) is een hele oude competitie met deelnemers uit Frankrijk en Engeland, in 1990 is het in het leven geroepen.


Uitslagen:

EPAC-1, Ind. september 2023
.pdf
Download PDF • 157KB

EPAC-2, Teams. september 2023
.pdf
Download PDF • 189KB


285 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page