top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

Botsing tussen paragliders aan het duin

Bijgewerkt op: 6 jun.

WIJK AAN ZEE- Woensdagmiddag rond 14.00 vond er een aanvaring plaats tussen 2 paragliders tijdens het soaren aan de kust. Met name één paraglider kwam lelijk ten val en sloeg hard tegen het duin. De KNRM en het medische team waren snel ter plaatse. Het slachtoffer bleek na enige tijd zelfstandig te kunnen staan en heeft letsel aan zijn enkel over gehouden.


Het was druk aan het duin deze middag, veel piloten zagen het incident gebeuren. De 2 paragliders draaide boven een kom richting zee.

Max Morrien was getuige: "Piloot met een zwart scherm vliegt achter in het scherm van een niets vermoedende piloot, oranje scherm. Beiden komen hard op het duin terecht.

De achterin vliegende piloot wordt afgevoerd door de reddingsbrigade. De ander komt met de schrik en een gescheurd scherm vrij. Later op de avond vliegt de afgevoerde piloot gelukkig alweer na controle in het ziekenhuis."

Het zwarte scherm klapte dicht, verloor lift, waardoor de piloot draaide en met grote snelheid op het duin werd geworpen. De klap was groot. Diverse piloten schoten te hulp en waarschuwde de KNRM. Na controle van het medische team kon de man voorzichtig gaan staan en kwam iedereen met de schrik vrij.


1.031 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page