top of page

Gelderse Schermvliegers

Schermafbeelding 2022-01-12 om 14.16.31.png

Cursussen

Vrijvliegen, KNVvL lid

De Gelderse Schermvliegers: Een Vereniging van Enthousiaste Lierpiloten in Toldijk
In het pittoreske Toldijk vinden we de Gelderse Schermvliegers, een gepassioneerde groep piloten die zich voornamelijk richt op het lieren van ervaren gebrevetteerde vliegers. Met een indrukwekkende traplier speuren ze vastberaden naar de juiste thermiekbel, om vervolgens los te koppelen en hoog de lucht in te stijgen.
Deze vereniging, gevestigd in de Achterhoek, bekend om zijn thermische zandgronden, verwelkomt luchtsportliefhebbers op alle zonnige dagen gedurende de zomermaanden. Hier vind je uitsluitend cross country piloten, vaak al tevreden met slechts één enkele liertrek om hun vliegavontuur te beginnen.
Wat de Gelderse Schermvliegers uniek maakt, is hun gelijkwaardige benadering. Ieder lid draagt bij aan de vereniging door af en toe plaats te nemen achter de liermachine. Dit creëert een hechte gemeenschap waarin iedereen gelijkwaardig wordt gewaardeerd.
Als je overweegt om deel uit te maken van deze enthousiaste vriendenclub, is het belangrijk op te merken dat spontaan langskomen niet mogelijk is en dat er geen officiële website beschikbaar is. Je kunt echter eenvoudig in contact komen met de Gelderse Schermvliegers door een e-mail te sturen naar ons liftparagliding adres.

Gelderse Schermvliegers

Muizengatweg 5, Toldijk, Nederland

bottom of page