top of page
  • Foto van schrijverErik de Vlieger

SBS tv soart met Down the Road in Normandië

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023

door: Erik Recter


AMSTERDAM - Down the Road is een reisprogramma op SBS6 waarin Gordon met zes mensen met het syndroom van Down op reis gaat. In de uitzending van SBS 6, gisteravond, reisden zij af naar Normandie/ Frankrijk voor een intens paragliding avontuur. Bijna 1 miljoen kijkers waren getuige hoe deelnemers hun grenzen verlegden en in vogelperspectief langs de krijtrotsen scheerden.


Onder toeziend oog van Max Morriën, Simon Doornenbal, Doseah Morriën, Peter Rehorst worden de deelnemers opgestuwd naar grotere hoogten boven de kliffen.

Max Morriën: "Er is best lang aandacht besteed aan ons onderwerp op TV. Je weet nooit wat in de montage overblijft."


Peter Rehorst werd begin september benaderd door het productiehuis ITV. Een week voor de filmopnames reisde hij met zijn team af naar Normandië voor vooronderzoek. Diverse startplekken testen ze, dat bleek lastig door de telkens draaiende krachtige wind. Peter: "We zijn samen met Max een week vooraf gaan vliegen, we onderzochten veel vliegplekken. 2 stekken bleken qua veiligheid het meest geschikt. Een mooie brede grasstart en een brede landingsplek. Beneden bij zee was een landingsuitwijkveld. Het was een heel geregel en allemaal best spannend om het voor elkaar te krijgen."

Max Morriën, Simon Doornenbal, Peter Rehorst, Doseah Morriën

Het soarteam vond het een bijzondere ervaring om het TV team van SBS, Gordon en de jongeren met het syndroom van Down te ontmoetten. Max: "Het was heel leuk om te doen, de kandidaten wisten echt van niks. Dat ene meisje ging absoluut niet mee, en dan switcht ze om. En dan moet het ook gebeuren.

Bij hun is het gewoon aan of uit en het enthousiasme is zo aanstekelijk."

Het was voor het soar-paraglidingteam ook echt even stressen: Max: "De opnames moesten er in 1-2 uur opstaan. Dan moet het gelijk goed. We hadden speciale kleinere tandems, de wind was behoorlijk. Die grote filmploeg staat er in eens, dan moet he gebeuren."

De wind was dus flink maar dat maakte de beelden nog intenser. Max Morriën heeft buiten de tv uitzending om ook nog met Gordon een tandemvlucht gemaakt: "Toen we landde ontstond er ineens een flinke windvlaag, ik kwam net naast de landplek in de bosjes. Dat waren prikstruiken. Maar Gordon bleef toch erg enthousiast."


Dit is een enorme promotie voor onze sport, dus top gedaan dame en heren.

Wil je de hele uitzending zien?
626 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page